16:00

IFK Hallsberg

PREMIÄRFÖRLUST!

Det blev tyvärr en bitter förlust i premiären borta mot Åmål.
Åmål gick upp till en 2-0 ledning i första perioden, två mål som kan betraktas lite som bjudningar. Hallsberg lyckas reducera till 2-1 innan perioden är slut. Första perioden går till Åmål både vad gäller målmässigt och på poäng.
Den andra perioden blir mer jämn och Hallsberg kvitterar till 2-2 efter 7.17
Lyckan blir dock kortvarig då Åmål tar ledningen igen bara minuten senare. Hallsberg får dock ett gyllene läge att kvittera igen då Åmål drar på sig en 2+2 min utvisning men Hallsberg får inte till det i powerplay spelet.
Kvitteringen kommer till slut efter 14.27 ett något dröpligt mål, Gustav Pihlgärde skjuter i ribban och pucken studsar ut och i Mantil Anderssons bröst och vi har 3-3, det lönar sig att skjuta!
I den tredje perioden är Hallsberg det bättre laget och man tar ledningen med 3-4 efter 7.51
Åmål tar då en timeout och får önskad effekt trots att man drar på sig en utvisning direkt efter timeouten, Hallsberg lyckas inte heller i det powerplay spelet och istället för utökad ledning kvitterar Åmål till 4-4 efter 13.20 och bara minuten senare tar Åmål återigen ledningen med 5-4, inte helt logiskt med tanke på hur matchbilden såg ut.
Tiden går nu fort men Hallsberg lyckas återigen att kvittera med dryga 3 minuter kvar av tredje perioden.
5-5 står sig perioden ut och vi har en förlägning och spel 3 mot 3.
Hallsberg inleder förlängningen bäst och har ett par fina chanser att avgöra.
Till slut är det en omdisuterad situation som avgör matchen, en Åmål spelare interfeerar bort en av Hallsbergs spelare och ger utrymme för segermålet med 30 talet sekunder kvar.
Med facit i hand så är 1 poäng väldigt mycket bättre än inga poäng alls.
Hallsberg hade minst 3 puckar i virket, mål på dom ramträffarna och utgången hade säkert blivit en annan.

Hela laget svarade för en mycket bra insats trots att det saknades en del spelare.
Ny match på onsdag och även den är en långresa, Säffle borta.